Mapa sajta

Vesna Kukić Lončarić, Country Manager, JYSK

Vreme je za ekspanziju

JYSK je u fiskalnoj godini 2019/20 ostvario najveći promet jer su mnogi građani ulagali u svoje domove. Novac planiran za putovanja trošen je na kupnju novog nameštaja za vrt ili terasu, a kako mnogi rade od kuće, ulagalo se i u kancelarijski nameštaj

Prema istraživanju iz septembra 2020, koje je sprovedeno za tržište Srbije, većinu JYSK-ovih kupaca čine žene i mlade porodice. I žene i muškarci podjednako biraju kupovinu u radnjama i online, a i jednom i drugom polu je najvažnije da ponuda zadovoljava sve njihove potrebe.

U Srbiju je JYSK doneo izvrsnu ponudu, pouzdan kvalitet, laku kupovinu i kompetentnu uslugu. To ste obećali potrošačima, to ste ispunili. Šta je sledeće?

JYSK vidim kao prvi izbor kupca prvenstveno što se tiče proizvoda za spavanje, a potom i za život, bez obzira na odabir načina i mesta kupovine. 

Mi u JYSK-u verujemo da je ključ uspeha upravo u tom balansu između online kupovine, koja je u velikom porastu, posebno u ovoj godini punoj izazova, i inspirativnih mesta za kupovinu, gde kupci uvek mogu dobiti kvalitetnu uslugu i savet. Tržište Srbije vidimo kao veliki potencijal, tako da nam je i dalje fokus na ekspanziji. Puno je gradova u kojima želimo biti prisutni i otvoriti svoje trgovine, tako da smo aktivno u potrazi za novim, atraktivnim lokacijama. Takođe, planiramo da deo postojećih objekata preuredimo u mnogo inspirativnija mesta za kupovinu u skandinavskom stilu. Uz delatnike kakve imamo i programe njihovog razvoja koje primjenjujemo, uverena sam u naš uspeh.

Da li je tačno da žene radije kupuju u salonima, jer žele da osete pod prstima tkaninu i teksturu drveta, da se uvere da su našle pravu nijansu, a da muškarci preferiraju online kupovinu?

Prema najnovijem istraživanju iz septembra 2020, koje smo proveli za tržište Srbije, većinu naših kupaca čine žene i generalno mlađe porodice. Što se tiče odabira kanala kupovine, tu ne vidimo razliku u polovima, s obzirom na to da se trudimo da budemo fleksibilni i da širinom opcija koje nudimo zadovoljimo potrebe svih profila kupaca.

Koliko smo fleksibilni potvrđuje i novost koju uvodimo a koja se tiče online kupovine. Radi se o OOPUS (Order online pick up in store) online opciji kupovine uz besplatnu dostavu, kojom kupac može da odabere da mu online narudžbina bude dostavljena u željenu trgovinu bez troška dostave.

U odnosu na konkurente, mi u JYSK imamo najviši nivo preporuke i najveći indeks lojalnosti, što potvrđuje da dobro radimo

Zanimljivo je da na upit o top tri karakteristike kojima bi naši kupci opisali JYSK, dobili smo ujednačene odgovore bez obzira na pol a to su povoljne cene, dobra ponuda i širina asortimana, i kvalitet proizvoda. A ono na što smo posebno ponosni je da JYSK ima u odnosu na svoje konkurente najviši nivo preporuke i najveći indeks lojalnosti, što je potvrda da kvalitetno radimo svoj posao.

Jysk Srbija je četiri godine zaredom beležio sjajne rezultate, a kakva će biti 2020? U šta ste najviše ulagali? U asortiman, u obrazovanje zaposlenih, u marketing…?

Usprkos mnogim izazovima JYSK je ostvario najveći promet dosad u fiskalnoj godini 2019/20. Kao što je to slučaj s većinom trgovačkih društava, koronavirus i nastojanja u nošenju s njegovim posledicama bili su glavni fokus tokom ove godine. Između ostalog, povećani promet rezultat je odluke mnogih da ulože u svoje domove jer su se granice zatvorile i mnogi su se ljudi pripremili za leto kod kuće. Upravo to nam je pružilo priliku da još većem broju kupaca pokažemo što sve JYSK ima u svojoj ponudi i širinu našeg asortimana.

Uroš Đorđević, Account Executive, Dell Technologies

Začetnici nove ere digitalnih tehnologija

Dell Technologies, korporacija koja je orijentisana ka tehnološkim inovacijama, u svakom smislu prati tehnološke trendove, među kojima je i veštačka inteligencija Kako jedan od globalnih...

Ana Toskić Cvetinović, Executive Director, Partneri za demokratske promene Srbija

Vladavina prava je imperativ

Partneri Srbija su organizacija posvećena unapređenju vladavine prava, razvoju građanskog društva i institucionalnoj izgradnji u Srbiji i u regionu, uz jačanje lokalnih kapaciteta O pravnom...

Maja Marić, Country Manager Operations, CPI Property Group

Ritejl parkovi ostaju popularni

Ključni deo kompanijske kulture u CPI Property Group Srbija, koja je deo porodične firme osnovane u Češkoj pre više od 30 godina, jeste stvaranje...

Jadran Beograd

Počela izgradnja prvog regionalnog industrijsko-tehnološkog parka

Kompaniji „Jadran“, koja može da se pohvali tradicijom dužom od sedam decenija, poverena je rekonstrukcija stare zgrade „Župe“ i izgradnja prvog regionalno industrijsko-tehnološkog parka Grandiozni...

Arheološko brdo u okviru Golubačke tvrđave otvoreno za posetioce

Park Arheološko brdo u okviru Golubačke tvrđave zvanično je otvoren za posetioce. Otvaranju je prethodila revitalizacija Spoljnog dvorišta tvrđave...

Koncept Mercedes-AMG PureSpeed

Afalterbah.  Uzbudljiv, pun energije i oduzima dah – Mercedes-AMG PureSpeed koncept je glavna atrakcija uoči Formule 1™ Velike nagrade...

Savet EU usvojio Zakon o veštačkoj inteligenciji, prvi te vrste u svetu

Savet Evropske unije usvojio je Akt o veštačkoj inteligenciji, prvi takav zakon u svetu koji, ako se na njega...

Članice Evropske unije odobrile reformu tržišta električne energije

Članice Evropske unije odobrile su reformu tržišta električne energije u EU, kao odgovor na energetsku krizu povezanu sa ratom...

Dan nezavisnosti Crne Gore obeležen u Beogradu izložbom Crnogorsko ćirilsko štamparstvo XV i XVI veka

Povodom 530 godina od štampanja Oktoiha prvoglasnika, Ambasada Crne Gore u Beogradu organizovala je izložbu "Crnogorsko ćirilsko štamparstvo XV...