Rita I. Lozinsky, Generalna Direktorka, Alumil Yu Industry A.D. Nova Pazova

Širimo Poslovanje, Jer Klijenti To Očekuju

Ove godine „Alumil Yu Industry“ kreće u treći investicioni ciklus poslovanja u Srbiji. Pored otvaranja izložbenog salona, u toku godine će biti instalirano najsavremenije postrojenje za eloksažu aluminijumskih profila i započeće infrastrukturni radovi za proširenje proizvodnih kapaciteta

Rita I. Lozinsky, Generalna Direktorka, Alumil Yu Industry A.D. Nova Pazova

„Alumil Yu Industry“ konstantno ulaže u proširenje svojih kapaciteta i portfolija u skladu sa zahtevima tržišta. O novostima u kompaniji razgovarali smo sa generalnom direktorkom Ritom I. Lozinsky.

Koliko je vaša kompanija imala benefita od niza velikih građevinskih radova u niskogradnji i visokogradnji u Srbiji?

– Mi smo zadovoljni i ostvarenim rezultatima u prethodnoj godini i realizovanim referentnim projektima. Prethodnih godina smo mnogo uložili na razvoj odeljenja za velike projekte u okviru naše kompanije i konačno se ta ulaganja počinju vraćati. Pored industrijskih i rezidencijalnih projekata, gde držimo lidersku poziciju, zadovoljni smo učešćem u komercijalnim i javnim projektima. Verujemo da će građevinski sektor u narednim godinama ići uzlaznom putanjom i očekujemo više projekata, a naš tim je spreman da sa vrhunskim sistemima ponudi najbolje za sve nove investitore.

Koliko je za vas tržište Evroazije bitno i kako procenjujete mogućnosti za plasman roba iz Srbije na ovo tržište? Kakvi su planovi za 2017. ?

– Ove godine „Alumil Yu Industry“ kreće u treći investicioni ciklus poslovanja u Srbiji. U aprilu otvaramo izložbeni salon, jedinstven na ovim prostorima, i na taj način želimo da pružimo svojim klijentima potpunu uslugu gde naše proizvode mogu da prezentuju investitorima cele godine.

Što se tiče investicija u naša industrijska postrojenja, u toku godine ćemo instalirati najsavremenije postrojenje za eloksažu aluminijumskih profila. Pored toga, u 2017. pravimo planove i izvodimo infrastrukturne radove za proširenje naših proizvodnih kapaciteta i pripremu za montažu nove ekstruzione linije.

Strateškim planiranjem i jasnom vizijom kompanije fabrika u Srbiji namenjena je plasmanu u balkanske zemlje u kojima držimo lidersku poziciju, kao ekspanziji na tržišta Zapadne Evrope i Rusije

Gde je srpska fabrika u odnosu na vaša postrojenja u Grčkoj i drugim zemljama po diversifikaciji svojih proizvoda i gde vidite prostor za proširenje portfolija fabrike u Srbiji?

– Naša matična kompanija ALUMIL S. A. nalazi se u Grčkoj, gde je i najveća koncentracija proizvodnih postrojenja. Strateškim planiranjem i jasnom vizijom kompanije fabrika u Srbiji je namenjena plasmanu u balkanske zemlje u kojima držimo lidersku poziciju, kao ekspanziji na tržišta Zapadne Evrope i Rusije.

S obzirom na to da ste prisutni na Balkanu, da li bi infrastrukturno povezivanje i smanjivanje carinskih procedura i barijera moglo imati sinergetske efekte na vaše poslovanje?

– „Alumil“ je odlučio da investira u Srbiji zahvaljujući, pre svega, sporazumima o slobodnoj trgovini koje Srbija ima sa Rusijom, Belorusijom, zemljama CEFTA, EFTA i prelaznog trgovinskog sporazuma sa EU. Ovi sporazumi uveliko doprinose širenju tržišta za sve proizvode, proširuju i modernizuju domen slobodne trgovine i otvaraju mogućnosti za širenje biznisa i investicija. To u praksi ima dvostruki značaj za nas, sa jedne strane aluminijumske profile za razne industrijske grane direktno izvozimo, dok sa druge strane stvara se efekat zajedno sa našim klijentima iz Srbije koji su aktivni i veoma konkurentni na tržištima EU i Ruske Federacije.