Mapa sajta

MK Group projektom „Podrška porodici“ širi svoje CSR aktivnosti u Srbiji i regionu

700.000 evra za porodilišta u regionu

Kompanija MK Group ove godine obeležava pet godina od pokretanja internog projekta Podrška porodici u okviru kojeg se dodeljuju novčane subvencije zaposlenima koji su u tekućoj godini postali roditelji. Ovaj jubilej bio je povod da kompanija, zajedno sa AIK Bankom, svoju internu aktivnost proširi u veliki društveno odgovorni projekat u vidu donacije porodilištima širom regiona i time svoju podršku porodici usmeri i na zajednice u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Projekat, čija ukupna vrednost iznosi više od 700.000 evra pokrenut je u nameri da se pruži podrška porodičnoj politici i merama za podsticaj nataliteta, kao i da se doprinese boljim uslovima u porodilištima za trudnice, porodilje i novorođenčad. Realizuje se uz podršku ministarstava zdravlja u svim zemljama regiona. U proteklom periodu održani su individualni sastanci predstavnika MK Group i AIK Banke sa resornim ministrima na kojima su izabrana porodilišta i definisana namena finansijskih sredstava.

Tako je sa ministrom zdravlja Republike Srbije, dr Zlatiborom Lončarem, dogovorena donacija od 100.000 evra za porodilište u okviru KBC „Dr Dragiša Mišović“. Ministar Lončar je tom prilikom izrazio zahvalnost zbog donacije kojom će se obezbediti još bolji uslovi za trudnice u ovom našem porodilištu.

“Rast nataliteta i briga o najmlađima je strateški cilj za Srbiju jer deca predstavljaju našu budućnost. Zato država ulaže izuzetno velika sredstva u obnovu i izgradnju novih bolnica, obnavljamo pedijatrijska odeljenja, ginekološko-akušerske klinike, gradimo i Tiršovu 2, jer želimo da stvorimo još bolje uslove za najmlađe pacijente. Drago nam je da će MK Group i AIK Banka i ove godine podržati naš zdravstveni sistem, ovoga puta u pravcu podrške našim porodilištima. Dogovorili smo donaciju za odeljenje ginekologije u KBC Dragiša Mišović, naročito imajući u vidu da ta bolnica zbrinjava trudnice i decu koja su COVID-19 pozitivna. Dogovorili smo i još jednu važnu stvar, a to je da ćemo na svaki uložen dinar MK Group i AIK Banke u srpsko zdravstvo, mi uložiti još jedan. “, istakao je dr Lončar i podsetio da je MK Group i prošle godine pomogla zdravstveni sistem Republike Srbije, uključujući i odmor koji su za zdravstvene radnike koji rade u COVID-19 sistemu obezbedili u svojim hotelima.

Jelena Galić, predsednica izvršnog odbora AIK Banke, zahvalila se ministarstvu zdravlja na podršci u realizaciji donaciji: „Ova donacija predstavlja širenje programa Podrška porodici koje i AIK Banka i MK Group organizuju za svoje zaposlene koji se u tekućoj godini ostvare u ulozi roditelja. Verujem da su trenuci u kojima nastaje život dragoceni ne samo za svaku porodicu, već i za celu naciju. Ulaganje u nove naraštaje jeste ulaganje u budućnost regiona, i zato na ovaj način želimo da doprinesemo unapređenju uslova u kojima se rađa novi život. Ovom prilikom bi se zahvalila ministru Lončaru koji je pomogao da identifikujemo porodilište koje će primiti našu donaciju“.

Sa ministrom zdravlja Srbije sastali su se visoki predstavnici MK grupe i AIK banke

Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group povodom pokretanja ovog regionalnog projekta istakla je da su društveno odgovorne aktivnosti MK Group najvećim delom usmerene ka zdravstvu i brizi o deci i mladima: „Kao društveno odgovorna kompanija prisutna širom regiona, podršku usmeravamo na sve zajednice u kojima poslujemo. Ovog puta su u fokusu buduće majke i bebe. Za unapređenje uslova u porodilištima i Podršku porodici izdvojili smo preko 700.000 evra i na ovaj način, kao kompanija koja zapošljava 6.000 ljudi u Jadranskoj regiji, još jednom povezali ceo region.“

MK Group nastavlja svoje višegodišnje projekte fokusirane na brigu o deci. Roditeljska kuća u Petrovaradinu Miodraga Kostića, predsednika MK Group, duže od decenije data je na korišćenje Institutu za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu. Kompanija kontinuirano brine i o razvoju i edukaciji mladih iz SOS Dečijeg sela u Kraljevu, a zahvaljujući donaciji od 60.000 evra centru „Putokaz“ u Nišu, 169 dece je ostalo u krugu svojih porodica.

Regionalni projekat Podrška porodici usmeren ka porodilištima je nastavak pomoći zdravstvenom sistemu. MK Group je bila među prvim kompanijama koja se u prethodnoj godini uključila u borbu protiv posledica izazvanih pandemijom koronavirusa izdvajanjem milion evra, prvenstveno za nabavku medicinske opreme i podršku zdravstvenim ustanovama. U okviru akcije „Za regionalne heroje”, ova kompanija obezbedila je odmor u svojim hotelima u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj za 450 lekara i medicinskih radnika.
U svim lokalnim zajednicama u kojima je prisutna, MK Group je samo tokom proteklih pet godina realizovala više od 500 društveno odgovornih akcija u vrednosti koja premašuje pet miliona evra. Kompanija je dobitnik prestižne VIRTUS nagrade na nacionalnom nivou, za realizovane projekte u prethodnoj godini, kao i nagrade Srpske asocijacije menadžera za Najodgovorniju kompaniju u Srbiji za 2020. godinu.

Uroš Đorđević, Account Executive, Dell Technologies

Začetnici nove ere digitalnih tehnologija

Dell Technologies, korporacija koja je orijentisana ka tehnološkim inovacijama, u svakom smislu prati tehnološke trendove, među kojima je i veštačka inteligencija Kako jedan od globalnih...

Ana Toskić Cvetinović, Executive Director, Partneri za demokratske promene Srbija

Vladavina prava je imperativ

Partneri Srbija su organizacija posvećena unapređenju vladavine prava, razvoju građanskog društva i institucionalnoj izgradnji u Srbiji i u regionu, uz jačanje lokalnih kapaciteta O pravnom...

Maja Marić, Country Manager Operations, CPI Property Group

Ritejl parkovi ostaju popularni

Ključni deo kompanijske kulture u CPI Property Group Srbija, koja je deo porodične firme osnovane u Češkoj pre više od 30 godina, jeste stvaranje...

Jadran Beograd

Počela izgradnja prvog regionalnog industrijsko-tehnološkog parka

Kompaniji „Jadran“, koja može da se pohvali tradicijom dužom od sedam decenija, poverena je rekonstrukcija stare zgrade „Župe“ i izgradnja prvog regionalno industrijsko-tehnološkog parka Grandiozni...

Počela izgradnja nemačke fabrike PWO u Čačku

Ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad položila je kamen temeljac za izgradnju nove fabrike u Čačku PWO Group, zajedno...

Arheološko brdo u okviru Golubačke tvrđave otvoreno za posetioce

Park Arheološko brdo u okviru Golubačke tvrđave zvanično je otvoren za posetioce. Otvaranju je prethodila revitalizacija Spoljnog dvorišta tvrđave...

Koncept Mercedes-AMG PureSpeed

Afalterbah.  Uzbudljiv, pun energije i oduzima dah – Mercedes-AMG PureSpeed koncept je glavna atrakcija uoči Formule 1™ Velike nagrade...

Savet EU usvojio Zakon o veštačkoj inteligenciji, prvi te vrste u svetu

Savet Evropske unije usvojio je Akt o veštačkoj inteligenciji, prvi takav zakon u svetu koji, ako se na njega...

Članice Evropske unije odobrile reformu tržišta električne energije

Članice Evropske unije odobrile su reformu tržišta električne energije u EU, kao odgovor na energetsku krizu povezanu sa ratom...