Nikos Zois, Direktor HEINEKEN Srbija

Dosledno i iskreno stvaramo bolji svet

Mi u HEINEKEN Srbija se trudimo da udovoljimo svim željama naših potrošača. Istovremeno, kao jedan od najvećih proizvođača piva u zemlji, osećamo stalnu potrebu da promovišemo odgovorno konzumiranje pića

Nikos Zois, Direktor HEINEKEN Srbija

Nikos Zois, direktor HEINEKEN Srbija, veoma dobro poznaje naš region – prethodno je radio u Grčkoj i Bugarskoj. Stoga je on pravi sagovornik da nam kaže kako procenjuje potencijale srpskog tržišta u industriji piva.

S prethodnim iskustvom u Grčkoj i Bugarskoj, kako procenjujete potencijal ovog tržišta u pogledu industrije piva? Šta vidite kao specifičnosti Srbije?

Heineken Serbia– Srpsko tržište piva je konkurentno i jedinstveno, sa svojim posebnim zahtevima, izazovima i potencijalom. Kao zemlja bogate tradicije i nasleđa, Srbija definitivno ima specifičnu kulturu kada su u pitanju hrana i gostoprimstvo, što je izuzetno važno za pivo kao kategoriju.

Uzimajući u obzir regionalne i socijalno- ekonomske karakteristike, potrošnja piva po glavi stanovnika u Srbiji je na dobrom nivou, a potrošačima se ovde nude različiti ukusi kojima odgovaraju različiti brendovi i specifične prilike.

Naša motivacija je da udovoljimo svim potrebama lokalnih potrošača, pa smo u skladu s tim izgradili širok portfolio kvalitetnih brendova. Kao jedan od najvećih proizvođača piva u zemlji, osećamo snažnu potrebu i obavezu da uvek budemo odgovorni korporativni građanin uz neprestano promovisanje odgovorne konzumacije i podsećanje na važnost ove poruke putem komunikacije kroz naše brendove i u svim prilikama.

Kakvu ulogu inovacija ima u industriji u kojoj poslujete i koje novine nameravate da unesete u kompaniju HEINEKEN u Srbiji?

– U kompaniji HEINEKEN, globalno i lokalno, inovacije su u središtu našeg poslovanja. Verujemo da sjajne ideje i inovativna rešenja dolaze ne samo od naših ljudi, većć i od naših potrošača. Inovativnost predstavlja ključni faktor budući da naši potrošači upravo to i traže i uvek su spremni da istražuju i isprobavaju nove stvari. U tom pogledu, noviteti koje stvaramo i nudimo odnose se na različite prilike u kojima pivo prija, nove vrste piva i različite vrste ambalaže.

Jedna od inovacija na koju smo ponosni je Blade®, profesionalni sistem za točeno pivo. Inovativni sistem kompresije koji ne zahteva CO2 ili druge gasove, omogućava vam da poslužite vrhunsko točeno pivo sa bilo koje radne površine.

Širom sveta, sve veći broj potrošača otkriva uživanje u sajderu (cider). U Srbiji smo ove godine lansirali osvežavajući sajder od jabuke – Bandit, sa željom da na pravi način doprinesemo kategoriji sajdera koristeći najbolje jabuke za osvežavajući i hrskavi ukus. Sajder i pivo se konzumiraju u sličnim društvenim prilikama i predstavljaju odličan komplementarni par.

Kao zemlja bogate tradicije i nasleđa, Srbija definitivno ima specifičnu kulturu kada su u pitanju hrana i gostoprimstvo, što je izuzetno važno za pivo kao kategoriju

Imajući u vidu da se životni standard u Srbiji poboljšava, kako to utiče na vaš portfolio i prodaju?

– Poboljšanje životnog standarda utiče na našu industriju u pogledu kanala distribucije, izbora brenda i preferirane vrste ambalaže, zaključno sa sve većom kombinacijom mogućnosti za izlazak i obroke van kuće. Potrošači su danas samo svojom maštom i dostupnošću određenih pivskih brendova ograničeni na jednoj lokaciji.

Ipak, ne očekuje se da bi poboljšani životni standard mogao jako uticati na potrošnju ili da će je znatno povećati, ali sigurno se može očekivati da će potrošači nadograditi i proširiti svoje želje i zahteve.

Jedna do stvari koje ste postigli dok ste bili u Bugarskoj bilo je poboljšanje poslovne klime i pozicioniranje kompanije HEINEKEN kao preferiranog poslodavca. Šta je danas važno ako kompanija želi da osigura i poveća svoj ulog u talente?

– U kompaniji HEINEKEN je duboko ukorenjena usredsređenost na angažovanje i motivaciju zaposlenih. Naši potrošači nas inspirišu da pravimo najbolje pivo, a to uspešno radimo uz pomoć naših zaposlenih i njihove strasti i talenta.

Da bi se zadržali i razvijali talenti, važno je imati stabilan i jasan proces zapošljavanja u kojem se mogu prepoznati ljudi sa potencijalom za dalji rast ali i pružiti mogućnosti za dalji razvoj u skladu sa individualnim potrebama i sklonostima.

Istražujemo sve dobrobiti razvoja naših zaposlenih kroz rad u operativnim kompanijama HEINEKEN-a širom sveta i podstičemo internacionalni razvoj njihove karijere. Održivo poslovanje i korporativna društvena odgovornost u zajednici u kojoj se posluje postali su vrednosti koje privlače ljude kada razmišljaju o svojoj karijeri i savršenom radnom okruženju.

Kako HEINEKEN Srbija planira da doprinese SDG-ovima u Srbiji?

– Svoju poslovnu strategiju smo fokusirali na postizanje snažnog pozitivnog učinka u rešavanju socijalnih i ekoloških izazova. Razvoj, rast i prosperitet ne moraju biti i ne bi trebalo da budu u sukobu sa održivim poslovanjem i zato naša dugoročna strategija „Stvaramo bolji svet“ – koja obuhvata odgovorno upravljanje vodenim resursima, smanjenje emisije CO2, održivu nabavku, promovisanje odgovorne konzumacije, promovisanje zdravlja i bezbednosti na radu i rast sa zajednicama u kojima poslujemo – čini jedan od ukupno šest ključnih poslovnih prioriteta naše kompanije.

Uspećemo samo ako idemo korak po korak kako bismo pozitivno reagovali na potrebe pojedinaca ali i poslovanja i ako usmerimo svoju kreativnost da uspešno odgovorimo na izazove u okruženju sa kojima se svi suočavamo.

Naša snažna posvećenost zajednici u kojoj poslujemo odražava se kroz naše aktivno učešće u rešavanju pitanja na temu održivosti koja su lokalno relevantna, a čime čuvamo baštinu, tradiciju i prirodu.

Iskreno sam uveren da ukoliko u potpunosti uskladimo održivo poslovanje kao sastavni deo načina na koji radimo, možemo ostvariti značajan uticaj na svet oko nas i stvoriti dodanu vrednost za sve naše stejkholdere.