Maria Rousseva, Predsednica izvršnog odbora Sosijete ženeral banke:

Naši klijenti supartneri banke

U veoma konkurentnom poslovnom okruženju i sa svim izazovima koje donose globalne ekonomske prilike, Sosijete ženeral banka je u jubilarnu, 40. godišnjicu na srpskom tržištu ušla sa izuzetnim rezultatima iz 2016; ostvareni profit posle oporezivanja bio je 29,9 miliona evra, što je za oko 80 odsto više nego prethodne godine. To je, ujedno, najbolji finansijski rezultat Banke otkako posluje u Srbiji

Predsednica Izvršnog odbora Societe Generale banke Maria Rousseva kaže da je proteklih godina strategija poslovanja preusmerena na partnerstvo sa klijentima, a kroz podršku i ekspertizu u ponudi su proizvodi i usluge koji prate potrebe savremenih korisnika bankarskih usluga.

”Naš zadatak je da nastavimo da budemo posvećeni potrebama klijenata i da na domaćem tržištu osnažimo poziciju jedne od vodećih banaka u Srbiji. Aktivno radimo na unapređenju kulture inovacija i unutar Banke i u celokupnom startap ekosistemu, i nastojaćemo da trendove sa globalnog finansijskog tržišta i dalje implementiramo u naše poslovanje,” kaže Rousseva.

Za poslednju deceniju i po, od kada u Srbiji poslujete i sa stanovništvom, značajno je promenjena ekonomska klima u zemlji. Kako ove promene utiču na strategiju razvoja Banke i gde vidite prostor za unapređenje?

‒ Celokupni makroekonomski ambijent u Srbiji je poslednjih godina stabilizovan vođenjem odgovorne fiskalne i monetarne politike. Očekivane prognoze rasta BDP-a za 2017. godinu, niska inflacija i niske kamatne stope mogle bi da nastave da budu važan generator rasta lokalne privrede i da dalje podstiču i investicije i potrošnju. Rast BDP-a, pozitivne ocene Međunarodnog monetarnog fonda i kontinuitet u napredovanju na Doing business listi Svetske banke, ukazuju na to da je ekonomska klima u Srbiji poboljšana.

Pozitivni signali sa tržišta uticali su i na rast kreditiranja privrede i stanovništva. U sektoru za poslovanje sa stanovništvom učvrstili smo poziciju jednog od lidera na tržištu stambenih i gotovinskih kredita. Snažan rast plasmana tokom prošle godine ostvarili smo i u poslovanju sa malim preduzećima i preduzetnicima, i to za 38 odsto više nego 2015. godine, što je dokaz naše posvećenosti razvoju malog biznisa i naših uverenja u velike potencijale za razvoj tog segmenta.

Izazove koje donosi takozvana četvrta tehnološka revolucija prihvatamo kao priliku da sagledamo svoju poziciju u digitalnom svetu i da predvidimo buduće trendove u digitalizaciji tržišta. Tražimo nove načine da unapredimo tradicionalne proizvode i usluge i razvijamo nove, da bismo klijentima olakšali svakodnevne bankarske aktivnosti.

Radili smo na unapređenju i promociji prve onlajn ekspoziture u Srbiji i regionu, a taj poduhvat doneo nam je prestižnu nagradu Sosijete ženeral Grupe za inovaciju u 2016. godini, u kategoriji iskustva klijenata.

Izazove koje donosi takozvana četvrta tehnološka revolucija prihvatamo kao priliku da sagledamo svoju poziciju u digitalnom svetu i da predvidimo buduće trendove u digitalizaciji tržišta

Banka je nedavno uspostavila najnoviji sistem međunarodnih plaćanja, koji klijentima omogućava da u veoma kratkim rokovima obave transakcije prema inostranstvu. Posle nekoliko meseci kakvi su rezultati?

‒ Uložili smo značajne investicije u bezbednost, jednostavnost i brzinu svih platnih usluga, jer smo svesni da međunarodni platni promet ima izuzetno važnu ulogu u uslugama koje banke pružaju realnom sektoru. Jedan od najpouzdanijih e-banking servisa na našem tržištu omogućava klijentima da, kroz objedinjenu platformu, celu proceduru obavljaju neuporedivo jednostavnije dok, po izvršenju naloga, potvrdu plaćanja, u proseku, dobijaju za manje od jednog sata.

Zahvaljujući naprednim e-banking alatima, obezbedili smo jednostavno i sigurno slanje naloga za plaćanje i zakonom propisane prateće dokumentacije. Na taj način klijentima štedimo vreme – da se što jednostavnije bave procedurama i da se posledično više posvete i drugim poslovnim obavezama.

Sosijete ženeral banka je osvojila gran pri nagradu Francusko-srpske privredne komore za 2017. u kategoriji inovacija za jačanje i podsticanje startap kulture i IT preduzetništva u Srbiji. Kolika je korist Banke od saradnje i komunikacije sa startapima?

– Iz strateške saradnje sa Centrom za tehnološko preduzetništvo, višestruku korist imaju i IT preduzetnici i banka – prvi dobijaju podršku i finansijske usluge po meri njihovih potreba, a mi dobijamo šansu da razvijamo nove proizvode i usluge i unapređujemo način rada, po uzoru na inovativne startape. Promocijom startap kulture i IT preduzetništva u Srbiji istovremeno podstičemo razvoj te kulture među zaposlenima i sa partnerima. To se dobro vidi na primeru hakatona posvećenog razvoju finansijskih tehnologija (Fintech), koji drugu godinu zaredom organizujemo sa ICT Hubom i gde uvek pozivamo partnerske kompanije da se priključe. Organizujemo, sponzorišemo i učestvujemo u brojnim inicijativama koje daju priliku tradicionalnim korporacijama i malim, novim igračima, da zajedno donose inovacije na tržište. Takođe, direktno razvijamo i poslovnu saradnju sa startapima, što je ujedno i najodrživija vrsta podrške.

Ruseva

Udruživanje različitih grana industrije na zajedničkim projektima je odavno praksa u svetu, ali naša saradnja sa Kompanijom „Vip mobile” je prva tog tipa u regionu

Iz saradnje s ICT Hubom proistekla je i nova usluga, SINHRO paket, namenjena paušalcima koji rade u IT sektoru. Kakva su iskustva prvih korisnika?

– U razgovorima sa ekspertima raznih profila, a koji primaju zaradu putem paušalne agencije (advokati, digitalci, dizajneri, programeri i drugi zaposleni u IT sektoru) došli smo do ponude kreirane za taj segment klijenata. Sinhro paket namenjen je ekspertima raznih profila, onima koji nisu tipični biznisi, a ni tipična fizička lica, a koji obezbeđuje da im privatne i poslovne obaveze budu u skladu, tako što će sve poslove u bankarskom svetu završiti brzo, efikasno i lako. Kroz taj paket olakšali smo im korišćenje dnevnog bankarstva kroz skup usluga i proizvoda za fizičko lice i za paušalnu agenciju. Objedinjavanjem računa korisnici Sinhro paketa štede vreme, ali i novac, jer plaćaju obaveze za jedan račun a ne dva, kako je bilo uobičajeno do sada. Novost za tu grupu klijenata je mogućnost video poziva i konsultacija sa onlajn bankarom direktno sa e-banking aplikacije i van radnog vremena fizičkih poslovnica. Korisnici Sinhro paketa mogu da koriste usluge koje inače nudimo fizičkim licima, od kratkoročnih proizvoda poput dozvoljenog minusa i kreditne kartice, do dugoročnih ulaganja poput lizinga za vozila i stambenih kredita. Ta ponuda je rezultat potreba tržišta, jer zaposleni kojima je paket namenjen imaju preduzetnički status i nameravaju da ga zadrže i u narednom periodu.

Sosijete ženeral banka u Srbiji i VIP mobile imaju stratešku saradnju koja podrazumeva dodatne pogodnosti za klijente banke i VIP korisnike. Koliko ste zadovoljni tom saradnjom i da li je još neko partnerstvo tog tipa u planu?

– Udruživanje različitih grana industrije na zajedničkim projektima je odavno praksa u svetu, ali naša saradnja sa kompanijom Vip mobile je prva tog tipa u regionu. Zajednički cilj je da na jednom mestu i, istovremeno, pružimo dodatne pogodnosti klijentima banke i korisnicima Vip mobilnih usluga; bilo da je reč o otvaranju računa, korišćenju naših usluga putem digitalnih kanala (m-banking aplikacije) i popustima. Ideja je da ponudimo dodatnu vrednost našim klijentima, po uzoru na modele dobre prakse koji su zaživeli na tržištu. Strateške ambicije motivišu nas da razvijamo usluge koje nisu nužno u vezi sa finansijskim sektorom, a spremni smo i za one promene koje mogu da podrazumevaju čak i zaokrete u našem poslovnom modelu.